Αύξηση 80% για τη Forena Energy στο μερίδιο εκπροσώπησης σταθμών ΑΠΕ από ΦΟΣΕ – Πως δουλεύει στις προβλέψεις της

Σε σημαντικό παίκτη της χονδρεμπορικής αγοράς ενέργειας εξελίσσεται η Forena Energy ως Φορέας Σωρευτικής Εκπροσώπησης ΑΠΕ, καταγράφοντας δυναμικά αποτελέσματα τους πρώτους μήνες του target model και “παίρνοντας θέση” για ακόμα καλύτερες επιδόσεις την επόμενη ημέρα.

Ειδικότερα, από την έναρξη του target model (Μοντέλο-Στόχος) τον περασμένο Νοέμβριο  μέχρι και σήμερα η Forena Energy κατόρθωσε να αυξήσει κατά 80% το μερίδιο της στην εκπροσώπηση μονάδων παραγωγής ΑΠΕ, την μεγαλύτερη αναλογικά αύξηση σε σχέση με τον ανταγωνισμό (οι συμβάσεις εκπροσώπησης ανέρχονται σε 50MW). Μάλιστα όπως υπογραμμίζουν πηγές της εταιρείας, τα εν λόγω μεγέθη αναμένεται να αυξηθούν περαιτέρω και μάλιστα σημαντικά εντός του 2021.

Όπως αναφέρει στέλεχος της εταιρείας “Βασιζόμαστε σε αναλυτές της ενεργειακής αγοράς, σε προηγμένα εργαλεία πρόβλεψης παραγωγής έργων ΑΠΕ (με συνεχή ανανέωση δεδομένων σε πραγματικό χρόνο), καθώς επίσης και σε μοντέλα προσομοίωσης αγορών ηλεκτρικής ενέργειας. Υλοποιούμε στρατηγικές διαχείρισης κινδύνου, ώστε να βελτιστοποιούμε και να εξισορροπούμε την παραγωγή των έργων ΑΠΕ και ΣΗΘΥΑ, που εκπροσωπούμε, με γνώμονα πάντοτε οι πελάτες μας να αποκομίζουν την μέγιστη αξία των επενδύσεών τους”.

Να σημειώσουμε ότι η Forena Energy αποτελεί ενεργό μέλος του Ελληνικού Χρηματιστηρίου Ενέργειας (ΕΧΕ), από το Μάιο του 2020. Ιδρύθηκε το 2019 κατόπιν πρωτοβουλίας του Ελληνικού Συνδέσμου Μικρών Υδροηλεκτρικών Έργων (Ε.Σ.Μ.Υ.Ε), με μετόχους της στην πλειοψηφία κατόχους εν λειτουργία ή υπό κατασκευή έργων ΑΠΕ όλων των τεχνολογιών.

Μετά τη χορήγηση σχετικής άδειας Φο.Σ.Ε. από την ΡΑΕ συνολικής ισχύος 200MW, εκπροσωπεί το σύνολο σχεδόν των Μικρών Υδροηλεκτρικών Σταθμών (ΜΥΗΣ) με Σύμβαση Ενίσχυσης Διαφορικής Προσαύξησης ή ληγμένες Συμβάσεις Πώλησης, ενώ πλέον δυναμική είναι και η παρουσία της στην εκπροσώπηση Φ/Β σταθμών στην Χονδρεμπορική Αγορά Ενέργειας (εντάσσοντας στο χαρτοφυλάκιο σταθμούς Βιοενέργειας και Α/Π).

Πηγή: https://energypress.gr/news/ayxisi-80-gia-ti-forena-energy-sto-meridio-ekprosopisis-stathmon-ape-apo-fose-pos-doyleyei-stis